Bar Mleczny Miła przy Czystej. Cennik i menu

W centrum Krakowa mało jest miejsc w których da się zjeść tanio. Miejscami, które oferują niskie ceny są bary mleczne, a jednym z tańszych jest Bar Mleczny Miła przy ul. Czystej. Od razu trzeba powiedzieć: nie jest to najatrakcyjniej wyglądający bar mleczny w Krakowie ale jest całkiem dobrze oceniany. Jaki jest cennik i menu baru Miła? Sprawdzamy to.

Bar Mleczny Miła położony niedaleko Dolnych Młynów i szpitala Dietla otwarty jest w godzinach od 8:00 aż do 19:00, a więc naprawdę dość długo. W weekend krócej od 9 do 17 w soboty i od 10 do 17 w niedziele. Wciąż długo.

Pół porcji pierogów

Takie godziny otwarcia sprawiają, że dostępne są tu dania śniadaniowe oraz oczywiście dania obiadowe, a także zestawy dzięki którym można naprawdę tanio zjeść niedaleko Rynku.

Bar Mleczny Miła ceny i menu

Bar Miła przy ul Czystej, położony zaraz obok Baru Uniwersyteckiego, przy ul. Czystej oferuje dość niskie ceny. W menu, a właściwie jadłospisie, znajdziemy śniadania oraz dania obiadowe. Co można tu zjeść? Jakie są ceny?

Wśród śniadań: bułka z szynką 5 zł, z jajkiem 3 zł, z serem 5 zł. Jajecznica z 2 jaj za 3,50 zł, z szynką za 6, a na boczku za 5,50. Na śniadania kiełbasa z rusztu za 10 zł. Kakao za 1,50 zł.

W karcie też typowe dania barowe. Fasolka po bretońsku czy bigos za 11 zł. Pierogi ruskie kosztują tu 12 złotych. Cena pierogów z mięsem to 15 zł, a z serem kosztują 11 złotych. Naleśniki z jabłkami pod chmurką za 14 zł, same za 12 zł. Naleśniki z serem też za 12 zł, a z polewą o 50 grozy droższe.

Naleśniki ruskie z sosem pieczarkowym albo ze szpinakiem w cenie 12 złotych. Krokiety ruskie albo ze szpinakiem po 8 złotych. Dodatki jak mizeria czy zestaw surówek po 5 złotych, a marchewka z groszkiem albo ogórki kiszone za 4,50 zł. Zupy po 8,50-11,50 zł.

W jadłospisie też dania mięsne. filet z kurczaka 16,50 zł, w panierce lub cieście za 17 zł. De volaille po 17,50 zł. Schabowy za 17, po zbójnicku po 19 zł, po parysku za 17. Smażony camembert za 15 zł, klopsy wieprzowe za 16 zł. Najdroższe pozycje to filet ze szpinakiem i suszonymi pomidorami za 20 zł, bryzol cielęcy za 20,50 zł oraz bryzol z cebulą za 21 zł.

Podane powyżej ceny z cennika pochodzą z jesieni 2024 roku. W przyszłości zmienić się może zarówno jadłospis jak i ceny pozycji w menu. Można jednak domniemywać, że wciąż będzie naprawdę tanio.

autor

Witaj na moim blogu o Krakowie

Zapraszam Was na mojego bloga poświęconego Krakowowi i jego okolicom. Na tej stronie postaram się podzielić z Wami praktycznymi informacjami na temat atrakcji, zwiedzania czy transportu Krakowie oraz atrakcjom okolic Krakowa i Małopolski. Dziękuje, że tutaj jesteście! Zapraszam do współpracy pod adresem kontakt@wielkikrakow.pl